
همه ما میدونیم که هر زباله ای که ما تولید میکنیم توسط نیرو شهرداری جمع آوری میشود اما همه زباله شهر به کجا می روند؟
ابتدا ایستگاه شهرداری زبالهها را جمع آوری میکنند و اطلاعات بار و مربوط به آن را ثبت میکنند که محتوا زباله چیه؟ زباله خشکه؟ خیسه یا زباله خطرناکه؟ قابل بازیافت است یا نه ؟
بعد از ثبت اطلاعات مورد نیاز توسط ماشینهای دیگری به مکان دفن برده میشوند. از مکان دفن به بعد راه زبالهها از هم جدا میشود. زباله ها را تفکیک میکنند.
این جداسازی بر اساس جنس و ماده صورت میگیرد. شما هم میتوانید به نحوای به این جداسازی کمک کنید.
برای مثال زبالههای شرکت خود را در زبالههای یک ساختمان مسکونی نریزید. یا در محل کار خود سطل زباله های تفکیک شده قرار دهید و همه زبالهها را در یک سطل نریزید.
زبالهها به سه گروه زبالههای خشک، زبالههای تر و زبالههای خطرناک دسته بندی میشوند. زبالههای خشک و زبالههای تر به زبالههای بازیافتی نیز میگویند زیرا قابل بازیافت هستند.
انواع زباله :
چه زبالهیی را خشک می نامند؟
به زبالههایی که مواد آلی ندارند، پوسیده نمیشوند و در طبیعت تجزیه ناپذیر هستند، زباله خشک میگویند.
بیشتر زبالهها جز زباله خشک هستند. این زبالهها به دستههای قابل بازیافت و غیر قابل بازیافت تقسیم میشوند. زباله خشک خیلی با ارزش است چون بعد از بازیافت دوباره وارد دوره تولید میشود.
ضایعات آهن، ضایعات مس و دیگر فلزات جز زباله خشک هستند که پس از جداسازی در مسیر بازیافت قرار میگیرند و وسایل جدید با آنها ساخته میشود.
انواع زباله خشک
- این زباله انواع زیادی دارد. شش نوع از زباله خشک را در ادامه معرفی میکنیم.
پلاستیک (ظروف و کیسههای پلاستیکی، اسفنجها و ابرها، اسباب بازی پلاستیکی و …) - کاغذ و مقوا (برگه مجله و روزنامه، کارتون، بسته بندی مقوایی، شانه تخم مرغ، جعبه شیرینی و …)
- شیشه (بطری، آیینه، لامپ، ظروب شیشهای و …)
- فلزات (ضایعات مس، ضایعات آهن، رادیاتور، قوطیهای حامل مواد غذایی و …)
- زبالههای الکترونیکی ( تلفن همراه، ماشین حساب، انواع لوازم برقی، ساعت و …)
- پارچه ( لباسهای کهنه، کیف، کفش، لباسهای چرم و …)
به چه زبالههایی زبالههای تر میگویند؟
به ماندههای غذایی، میوه و سبزیجات (سالم و فاسد)، روغن، مواد بهداشتی و غیره زباله تر گفته میشود. با بازیافت زبالههای تر، انواع کودها بدست میآید. هرچه جداسازی بهتر باشد و زبالهها خوب تفکیک شده باشند، کود با کیفیت تری تولید میشود.
چه زبالههایی جز زبالههای خطرناک هستند؟
همانطور که از نام این زبالهها پیداست، زبالههایی که چه به صورت مایع باشد چه جامد، باعث شیوع میکروب میشوند و آتشزا هستند به زباله خطرناک معروف هستند.
زبالههای بیمارستانی، پسمانده شیمیایی، مواد منفجره و غیره جز زبالههای خطرناک هستند.
فواید بازیافت زباله
بازیافت زباله ها باعث میشود:
- محیطی تمیزتر و سالمی داشته باشیم.
- موجب کاهش آلودگی آب و هوا میشود
- زبالههای کمتری دفن میشود.
- مرگ و میر جانوران کمتر میشود.
- انتشار گازهای گلخانهای کمتر میشود.
خلاصه کلام
همانطور که در مقاله گفته شد، جداسازی و بازیافت زبالهها برای انسان و محیط زیست مهم و ارزشمند است. با بازیافت، زبالههای قابل بازیافت میتوان کالای جدید تولید کرد و تخریب منابع طبیعی را کاهش داد.